ClearFacts opgenomen binnen de structuur van Isabel Group

Persbericht

Brussel, 20 november 2018 – Isabel Group kondigt de overname aan van ClearFacts, een digitaal samenwerkingsplatform voor accountantskantoren en hun klanten. ClearFacts vereenvoudigt en stroomlijnt de boekhouding dankzij de digitalisering van documenten, processen en betalingen en maakt bovendien digitale samenwerking in de boekhouding mogelijk. Het managementteam van ClearFacts blijft aan boord en zal de groei van de onderneming, nu als onderdeel van Isabel Group, verder stimuleren.

Door de overname van ClearFacts neemt de portefeuille met digitale boekhoudoplossingen van Isabel Group fors toe. De overname past in de opdracht die Isabel Group zichzelf oplegt, namelijk ondernemers helpen om hun bedrijfsvoering probleemloos te verrichten. Isabel Group beschikt reeds over verschillende oplossingen die digitaal boekhouden mogelijk maken, zoals e-facturering, elektronische bankafschriften, elektronische socialezekerheidsdocumenten, digitale handtekeningen en betalingen met behulp van Isabel 6, het grootste Belgische multibancaire platform dat door 27.000 bedrijven wordt gebruikt. De combinatie van die oplossingen met ClearFacts zal samenwerking op het gebied van digitale boekhouding binnen het bereik brengen van elk accountantskantoor, met de digitalisering van papieren documentenstromen en bedrijfsprocessen als resultaat.

De ClearFacts-oplossing biedt een handig portaal waarop facturen in eender welke bestandsindeling kunnen worden ontvangen, goedgekeurd en betaald. ClearFacts consolideert het invoeren van facturen via allerlei kanalen en in uiteenlopende bestandsindelingen, zoals Peppol, Dropbox, CodaBox en Zoomit, of op papier, met behulp van slimme tekstherkenning en het genereren van intelligente boekhoudstelsels.

Aanvullende oplossingen

Momenteel integreert ClearFacts met zes van de grootste boekhoudsoftwarepakketten die worden gebruikt door 85% van de Belgische accountants. Isabel Group zal de verdere expansie van het partnerecosysteem van ClearFacts ondersteunen met aanvullende oplossingen die toegespitst zijn op facturering en verslaggeving door het management, terwijl de bestaande allianties met boekhoudsoftwarepartners worden versterkt.

Begin 2019 zullen ClearFacts en CodaBox – een dochteronderneming van Isabel Group – een geïntegreerde oplossing introduceren die de digitale boekhoudsamenwerking vergemakkelijkt. De oplossing zal een handige digitale inbox maken voor elke accountant en diens kmo-klanten.

Dankzij de combinatie met Isabel Group zullen we ons businessplan sneller kunnen uitvoeren. We blijven alle aandacht geven aan automatisering en efficiëntiewinsten voor accountantskantoren en softwarepartners, maar zullen onze innovatieve oplossingen nu sneller kunnen toepassen. Met onze gezamenlijke oplossing met CodaBox willen we bovendien het gebruik van e-facturering in België bevorderen en digitaal boekhouden stimuleren.

Pieter EvenepoelManaging DirectorClearfacts

Dankzij de combinatie met Isabel Group zullen we ons businessplan sneller kunnen uitvoeren. We blijven alle aandacht geven aan automatisering en efficiëntiewinsten voor accountantskantoren en softwarepartners, maar zullen onze innovatieve oplossingen nu sneller kunnen toepassen. Met onze gezamenlijke oplossing met CodaBox willen we bovendien het gebruik van e-facturering in België bevorderen en digitaal boekhouden stimuleren.

Jean de CraneCEOIsabel Group

Over ClearFacts

ClearFacts werd opgericht in 2014 en is gevestigd in Antwerpen. Het team van ClearFacts, dat uit 15 leden bestaat, staat ten dienste van meer dan 100 accountantskantoren en meer dan 12.000 kmo’s in België en Luxemburg.

Over Isabel Group

Isabel Group is in de loop der jaren uitgegroeid tot de grootste Fintech-onderneming van België. We digitaliseren de financiële toeleveringsketen van onze professionele gebruikers en vormen een betrouwbare koppeling tussen de bedrijfswereld, banken en leveranciers. Isabel Group verstrekt een aantal oplossingen en diensten die de overgang naar digitale financiën mogelijk maken en staat bekend als een betrouwbare partner voor:

  • multibankieren via het Isabel 6-platform
  • de uitwisseling van zakelijke documenten via Zoomit en CodaBox
  • Open Banking via de Ibanity API-store
  • Corporate Identity & beveiligingsoplossingen

Met meer dan 280 deskundigen en een intensieve focus op de bedrijfswereld heeft Isabel Group in 2017 een omzet van 65,4 miljoen euro behaald. De onderneming is gevestigd in het centrum van Brussel.

Ga voor meer informatie naar www.isabelgroup.eu.