Betalingen voorbereiden en goedkeuren

Eenvoudig en efficiënt betalen

Met ClearFacts kunnen accountants facturen ontvangen en betalingsvoorstellen klaarzetten. De ondernemer keurt die voorstellen vervolgens goed en voert de betaling uit. Dankzij automatische tekstherkenning en de generatie van intelligente boekingsvoorstellen is het hele proces in enkele klikken achter de rug.

 

Een handige workflow voor betalingen

Dankzij het goedkeuringsproces van ClearFacts behouden ondernemers de controle over hun rekening. Ze krijgen een overzicht van openstaande en afgesloten facturen en moeten hun goedkeuring geven voor een factuur betaald kan worden. Die goedkeuring gebeurt op basis van specifieke goedkeuringsregels die gelinkt zijn aan de volmachthebbers binnen de onderneming.

Veilig en geautomatiseerd

In slechts een paar klikken staan je betalingen klaar voor uitvoering. Een administrator (zoals bv. de zaakvoerder) kan de goedkeuringsregels en rollen voor betalingen eenvoudig bepalen, wijzigen of schrappen.

 

De stappen van het goedkeuringsproces:

Stap 1: Activatie

De administrator activeert de goedkeuringsflow in de dossierinstellingen van zijn klantenportaal.

Stap 2: Configuratie

De administrator wijst de volmachthebbers toe en stelt de goedkeuringsregels op. Zo kan hij bijvoorbeeld aangeven dat vanaf een bepaald bedrag de goedkeuring van 2 personen vereist is.

Stap 3: Vraag tot goedkeuring

Bij het klaarzetten van een betaling wordt er bepaald wie ze moet goedkeuren. Het systeem biedt ook de mogelijkheid om de gebruiker te laten kiezen tussen alle personen die dergelijk betalingen mogen goedkeuren.

Stap 4: Goedkeuring

Wanneer de goedkeurder zijn portaal opent, krijgt hij een overzicht van de goed te keuren betalingen en kan die vervolgens ook goedkeuren.

Stap 5: Betaling

Na goedkeuring kunnen de betalingen uitgevoerd worden.

 

Een verscheidenheid aan betaalmethodes

Binnen de ClearFacts betaalmodule zijn 2 gratis betaalmethodes beschikbaar: het SEPA-betaalbestand en de EPC QR-code. Binnenkort komen daar nog 2 betalende mogelijkheden bij: Ponto en Isabel Connect.

  Bulk betalingen Welke Banken? Hoe betaling valideren? Betalend?
EPC QR Code Nee Belfius, BNP Paribas Fortis, KBC, ING Via smartphone Gratis
SEPA Betaalbestand Ja  Belfius, Beobank, BNP Paribas, CBC, CPH, Crelan, Europabank, ING, Bank J. VanBreda, KBC, Nagelmaeckers, Recordbank, Societe general, Triodos Bank, VDK Bank (Deze lijst groeit regelmatig) Bestand opladen en via bank valideren Gratis (Sommige banken bieden dit enkel aan in een duurder pakket)
Ponto Meestal niet, bij sommige banken wel ABN AMRO, KBC, ING, BNP Paribas Fortis, Belfius, Rabobank, Triodos, CBC, ASN bank
(Deze lijst blijft groeien)
Direct via bank Ja, via myPonto
Isabel Connect Ja  ABN AMRO, Aion, Argenta, BBVA, Bank Van Breda, Belfius, Beobank, BNP Paribas Fortis, Bpost, Bpost Bank, Caisse D’Epargne, CBC, Commerzbank, CPH, Crelan, Deutsche Bank, Epbf, iBan First, ING, KBC, Mizuho, MUFG, Nagelmaeckers, Rabobank, Societe Generale, SMBC In Isabel 6 Ja, via Isabel 6
 

Makkelijk en in alle veiligheid betalen

Ontdek onze workflow en win tijd om te focussen op wat er echt toe doet.

Demo aanvragenStel je vraag