A.Fiducia, dichter bij de klant met ClearFacts

A.Fiducia wil niet het zoveelste boekhoudkantoor zijn dat louter administratieve ondersteuning biedt. “Door pertinent en onderbouwd advies te verstrekken, helpen we onze klanten de juiste beslissingen voor hun bedrijf te maken”, vertelt zaakvoerder Hassan Ayed. “Dankzij ClearFacts kunnen we daar tijd voor vrijmaken en onze klanten ook echt centraal stellen in onze dienstverlening.”

 

Gestart op zijn eentje als zelfstandig accountant-fiscalist in 2009, wist Hassan Ayed sindsdien een multidisciplinair team van vijftien gespecialiseerde medewerkers rond zich te verzamelen.

Het kantoor van A.Fiducia is gevestigd in Anderlecht, tegenover het Erasmusziekenhuis. “Naast andere vrije beroepen zoals architecten, designers en consultants, tellen we niet toevallig ook een honderdtal artsen onder onze klanten”, glimlacht Hassan Ayed.

Gebruiksvriendelijke oplossingen die zowel het kantoor als de klanten tijd doen winnen

Wat al die klanten gemeen hebben, is dat ze doorgaans weinig tijd kunnen uittrekken voor hun financiële administratie en de opvolging ervan met hun accountant.

Daarom ging A.Fiducia op zoek naar handige en gebruiksvriendelijke digitale tools om de communicatie en samenwerking met zijn klanten te stroomlijnen en optimaliseren. Met succes, aangezien vandaag bijna 85 procent van die klanten voor een volledige digitale samenwerking heeft gekozen.

“ClearFacts is uiterst gebruiksvriendelijk en de geboekte tijdwinst is ook enorm, zowel voor ons als voor de klanten.”

Die vrijgekomen tijd benut A.Fiducia dan weer om klanten persoonlijk te begeleiden en van heel nabij op te volgen. Zo kunnen Hassan Ayed en zijn collega’s onmiddellijk inspelen op eventuele problemen en opportuniteiten.

“Dat stellen onze klanten geweldig op prijs, omdat zij zelf in de meeste gevallen geen tijd hebben om al die zaken op te volgen.”

ClearFacts is uiterst gebruiksvriendelijk en de geboekte tijdwinst is ook enorm, zowel voor ons als voor de klanten
Hassan Ayed
Zaakvoerder A.Fiducia
 
Op die manier zou het volume aan digitale facturen veel sneller toenemen en sparen wij en onze klanten nog wat extra tijd uit.
Hassan Ayed
Zaakvoerder A.Fiducia

Alles kan sneller: digitale facturatie cruciaal om nog meer tijd te winnen

Naast ClearFacts maakt A.Fiducia onder meer ook gebruik van CodaBox, een ander digitaal platform van de Isabel Group.

In combinatie met de CodaBox-dienst VOILA stelt ClearFacts de medewerkers van A.Fiducia in staat om ook de facturen van hun klanten digitaal te verwerken.

“Dat we die facturen nu rechtstreeks in onze boekhoudsoftware aangeleverd krijgen, zorgt opnieuw voor tijdwinst, ook al zijn de volumes voorlopig nog bescheiden”, aldus Hassan Ayed.

De zaakvoerder van A.Fiducia hoopt dat die volumes langzaam maar zeker zullen toenemen, zodat hij en zijn klanten extra tijd kunnen winnen. “Het zou natuurlijk nog mooier zijn, mocht de overheid beslissen om digitale facturatie tussen bedrijven te verplichten”, merkt hij op.

“Op die manier zou het volume aan digitale facturen veel sneller toenemen en sparen wij en onze klanten nog wat extra tijd uit.”

 

“Niemand betaalt nog voor data-input, als accountant moet je je fiscale en financiële expertise rentabiliseren”

Voor Hassan Ayed is digitalisering al lang geen kwestie meer van je business voor te bereiden op de toekomst. “Dat was vijf jaar geleden misschien nog het geval. Maar vandaag wil niemand meer betalen om louter gegevens in te geven en te verwerken. Het is dus zaak om jezelf als accountant tot op zekere hoogte opnieuw uit te vinden en in de markt te herpositioneren. Wij doen dat door onze kennis te valoriseren.”

Advies heeft een hogere gepercipieerde waarde en genereert dus ook meer inkomsten voor het kantoor.  “De kwaliteit van advies is de sleutel van ons succes geworden”, vat Hassan Ayed samen.

“Software als ClearFacts laat ons toe om repetitieve boekhoudtaken te automatiseren, zodat we zo snel mogelijk over de juiste cijfers beschikken om onze klanten de juiste keuzes te helpen maken. Het ultieme doel is nu om het juiste advies te geven.”

Zeg niet zomaar “boekhouder” tegen de multidisciplinaire talenten van A.Fiducia

Om op die evolutie te kunnen inspelen, zag Hassan Ayed zich ook genoodzaakt om meer extraverte profielen met financiële en fiscale expertise aan te trekken. “Vandaag vraag ik sollicitanten niet langer hoeveel facturen ze per uur kunnen verwerken, maar hoe ze een dossier analyseren en op basis daarvan de klant adviseren.”

De vroegere eenmanszaak is inmiddels uitgegroeid tot een middelgroot kantoor, puur op basis van zijn reputatie en via mond-tot-mondreclame. “Het was nooit de bedoeling om zo snel zo groot te worden”, besluit Hassan Ayed.

“Wij hebben het geluk gehad om met onze klanten mee te kunnen groeien.”

 
 
 

ClearFacts herdefinieert de relatie tussen accountant en ondernemer

Met ClearFacts haalt u een veelzijdige toepassing in huis die complementair is aan uw boekhoudsoftware. U opent de deuren naar accounting 2.0 en gaat voorbereid de toekomst tegemoet.

 
Facturen veilig en eenvoudig digitaal aanleveren

Veilig en makkelijk digitaal aanleveren van facturen

Documenten invoeren en digitaliseren kan op elk moment in de digitale postbussen en gebeurt steeds via een versleutelde, veilige verbinding. Een brede waaier aan kanalen zijn mogelijk.

Een Booking Factory die het werk voor jou doet

Een Booking Factory die het werk voor u doet

In de ClearFacts ‘Booking Factory’ worden uw documenten herkend, verrijkt en gevalideerd. Waar dit voorheen heel arbeidsintensieve dagtaken voor klant en boekhouder inhielden, heeft ClearFacts het grootste deel ervan geautomatiseerd.

Continu en up-to-date inzicht in een onderneming

Continue en up-to-date inzicht in een onderneming

Alle verwerkte documenten en boekingen  zijn 24 op 24 en 7 op 7 toegankelijk in het online archief. De kerncijfers en evoluties worden continu opgebouwd met de meest recente data en worden weergegeven op het dashboard. 

Integratie met je favoriete boekhoudpakket

Integratie met de software die u kent

ClearFacts is een digitaal platform dat integreert en samenwerkt met een breed aanbod van andere complementaire toepassingen. Connecteer met de software die u kent!

Accounting met ClearFacts,
dat is samen vooruit gaan

Ga voor de toekomst en lever eenvoudig documenten aan, kies voor slimme en efficiënte verwerking, met een online archief, continu inzicht en integraties met de software die u kent.

Vraag een demo aanStel een vraag