Hoe ClearFacts Fiscal Team helpt nieuw talent aan te trekken met een papierloze werkomgeving

Het Belgische accountancykantoor Fiscal Team richt zich specifiek tot bedrijfsleiders en zelfstandigen die nood hebben aan fiscale optimalisatie op maat. Voor Fiscal Team is “digitaal” vooral een attitude. “ClearFacts helpt zowel onze eigen accountants als onze klanten om die kracht ten volle te benutten.”

 

Fiscal Team heeft een dertigtal medewerkers in dienst en staat te boek als een pionier in digitale boekhouding. Zij bedienen en adviseren hun klanten vanuit acht kantoren, verspreid over Brussel en Wallonië.

“Wij onderscheiden ons met een 100% digitale, maar vooral menselijke, aanpak”, zegt Jean-François Dinant, verantwoordelijk voor marketing en communicatie.

Overschakelen naar een Cloud-oplossing was een eerste cruciale stap in de digitale transitie van Fiscal Team. Het liet hen toe om de interne boekhoudprocessen te vereenvoudigen, maar vooral om de boekhouding  ook voor klanten toegankelijk te maken.

Digitaliseren is geen doel, het is een attitude
Jean-François Dinant
verantwoordelijk voor marketing en communicatie bij Fiscal Team
 
ClearFacts was echt een hefboom om onze digitale visie te implementeren
Jean-François Dinant
Fiscal Team

Digitaliseren is geen doel, het is een attitude

“Wij zien digitalisering niet enkel als een interessante technologische evolutie,” merkt Jean-François Dinant op, “maar ook als een attitude.” Fiscal Team richt zich daarom uitsluitend tot de zogenoemde ‘digital believers’. “Het heeft geen zin om klanten te accepteren die niet dezelfde filosofie hebben. Er is een gedeelde visie nodig om een succesvolle relatie uit te bouwen.”

Intussen heeft de coronapandemie bij heel wat ondernemers toch het bewustzijn vergroot van de vele voordelen die digitalisering kan opleveren. Zo biedt een digitale boekhouding hun de kans om beter en vooral eenvoudig samen te werken met hun accountant.

“Geen tijdrovende verplaatsingen meer. Gedaan ook met de papieren rompslomp. En alle informatie en transacties letterlijk binnen handbereik op je smartphone, altijd en overal.

“Al die argumenten voerden wij al langer aan”, herinnert Jean-François Dinant zich. “Maar in de COVID-periode zijn ze echt belangrijk geworden om nieuwe klanten te overtuigen.”

 

De hefboom om digitale visie te implementeren? ClearFacts!

Zonder een tool als ClearFacts had Fiscal Team die digitale transitie niet kunnen waarmaken.

ClearFacts was echt een hefboom om onze digitale visie te implementeren”, geeft Jean-François Dinant aan.

Het digitale platform voor documentuitwisseling en samenwerking maakt deel uit van een ecosysteem dat Fiscal Team heeft opgezet om zijn klanten te ondersteunen in hun digitaliseringsproces.

“Sterker zelfs: ClearFacts is de ruggengraat van dat hele ecosysteem waarmee wij de klantervaring kunnen verbeteren, tijd besparen en die bespaarde tijd ten slotte gericht investeren in fiscale optimalisatie.”

 
 
Het ClearFacts-platform is ‘Made in Belgium’, zoals dat heet. Wat betekent dat wij van een effectieve ondersteuning genieten en als gebruiker ook een werkelijke band hebben met de ClearFacts-teams. Dat is niet bij iedere softwareleverancier het geval
Jean-François Dinant
Fiscal Team

Gebruiksvriendelijk, handige mobiele app en betrouwbare support: genoeg redenen om voor ClearFacts te kiezen

Redenen om voor ClearFacts te kiezen waren er alvast voldoende. Naast het gebruiksgemak van de applicatie en het onmiskenbare nut en toegenomen belang van de mobiele versie, speelde bijvoorbeeld ook de beschikbaarheid van de leverancier mee in die keuze.

“Het ClearFacts-platform is ‘Made in Belgium’, zoals dat heet. Wat betekent dat wij van een effectieve ondersteuning genieten en als gebruiker ook een werkelijke band hebben met de ClearFacts-teams.

Dat is niet bij iedere softwareleverancier het geval”, weet Jean-François Dinant uit ervaring. “Bovendien luistert ClearFacts echt naar onze behoeften en feedback, met het oog op de verdere ontwikkeling van hun platform. En dat appreciëren wij.”

Klanten en medewerkers overtuigen via slimme clusters

De realiteit dicteert dat je niet alles tegelijk kunt digitaliseren. Daarom koos Fiscal Team ervoor om ClearFacts in fases te introduceren.

“De sleutel tot een geslaagde implementatie bestaat erin dat je met zogenoemde klantenclusters werkt”, legt Jean-François Dinant uit.

Begin met een kleine groep klanten die stuk voor stuk aan dezelfde duidelijke criteria voldoen. Zo leer je de digitale behoeften van die klanten accurater inschatten. Dat stelt je vervolgens ook weer in staat om ClearFacts beter te presenteren aan klanten die het platform nog niet gebruiken.”

Daarnaast legde Fiscal Team veel nadruk op gepersonaliseerde demo’s, om duidelijk de toegevoegde waarde van ClearFacts voor de verschillende klantenclusters aan te tonen.

Het proces om de klanten te overtuigen heeft bijna twee jaar in beslag genomen, maar het resultaat mag er zijn: vandaag werkt honderd procent van de klanten van Fiscal Team graag met ClearFacts.

 
 
 

Nieuwe jobinhoud en stressloze werkomgeving trekken nieuwe talenten aan

“Functionaliteiten zoals de BookingFactory laten ons toe om repetitieve taken te automatiseren, waardoor er tijd en ruimte vrijkomt om onze medewerkers verder te laten evolueren.

Onze sector beleeft een echte ‘war for talent’. Het is daarom belangrijk dat we onze collega’s een loopbaan bieden die goed aansluit bij hun ambities en interesses.”

Dankzij ClearFacts ervaren die collega’s meer regelmaat in hun werk en minder stress door piekmomenten.

“Door papierloos te werken, konden wij ook een aangenamere werkomgeving voor hen creëren, zonder al die dossiers die zich maar bleven opstapelen in stoffige archiefkasten.

Maar het allerbelangrijkste is dat zij nu eindelijk tijd kunnen vrijmaken om zich te focussen op die dienstverlening die effectief het verschil maakt voor onze klanten: fiscale optimalisatie.”

 

ClearFacts herdefinieert de relatie tussen accountant en ondernemer

Met ClearFacts haalt u een veelzijdige toepassing in huis die complementair is aan uw boekhoudsoftware. U opent de deuren naar accounting 2.0 en gaat voorbereid de toekomst tegemoet.

 

Veilig en makkelijk digitaal aanleveren van facturen

Documenten invoeren en digitaliseren kan op elk moment in de digitale postbussen en gebeurt steeds via een versleutelde, veilige verbinding. Een brede waaier aan kanalen zijn mogelijk.

Een Booking Factory die het werk voor u doet

In de ClearFacts ‘Booking Factory’ worden uw documenten herkend, verrijkt en gevalideerd. Waar dit voorheen heel arbeidsintensieve dagtaken voor klant en boekhouder inhielden, heeft ClearFacts het grootste deel ervan geautomatiseerd.

Continue en up-to-date inzicht in een onderneming

Alle verwerkte documenten en boekingen  zijn 24 op 24 en 7 op 7 toegankelijk in het online archief. De kerncijfers en evoluties worden continu opgebouwd met de meest recente data en worden weergegeven op het dashboard. 

Integratie met de software die u kent

ClearFacts is een digitaal platform dat integreert en samenwerkt met een breed aanbod van andere complementaire toepassingen. Connecteer met de software die u kent!

Accounting met ClearFacts,
dat is samen vooruit gaan

Ga voor de toekomst en lever eenvoudig documenten aan, kies voor slimme en efficiënte verwerking, met een online archief, continu inzicht en integraties met de software die u kent.

Vraag een demo aanStel een vraag