ClearFacts lanceert de goedkeuringsflow voor betalingen

24 mar 2020

ClearFacts lanceert de goedkeuringsflow voor betalingen

Op algemeen verzoek van onze klanten en eindgebruikers heeft het ClearFacts team de afgelopen maanden gewerkt aan een goedkeuringsflow voor betalingen, en sinds kort is het resultaat hiervan beschikbaar in het ClearFacts klantenportaal.

Het goedkeuringsproces voor betalingen heeft als doel om de uitvoering van betalingen pas toe te laten indien deze door een daartoe gemachtigde persoon werden goedgekeurd. Per persoon kan ingesteld worden tot welk bedrag hij/zij gemachtigd is.

Om de configuratie van deze regels mogelijk te maken werd er eveneens een nieuw gebruikersprofiel voorzien: de administrator van elk dossier kan deze regels zelf instellen in het klantenportaal.

Deze nieuwe module is overigens ingebakken in onze betaalmodule, er zijn dus geen extra kosten aan verbonden.

Volgende functionaliteiten zijn in deze module voorzien:

 

Stap 1

Activatie

De Administrator activeert de goedkeuringsflow in de dossierinstellingen van zijn klantenportaal.

Configuratie

De administrator bepaalt de goedkeuringsregels. Hij kan hier ook bijvoorbeeld instellen dat 2 personen samen dienen goed te keuren voor betalingen van / tot een bepaald bedrag.

Stap 2

Stap 3

Vraag tot goedkeuring

Bij het klaarzetten van een betaling wordt er gevraagd wie deze betaling kan goedkeuren. De gebruiker krijgt de keuze tussen alle personen (of combinaties van personen) die betalingen van dit bedrag mogen goedkeuren.

Goedkeuring

De goedkeurder opent zijn portaal, krijgt een overzicht van betalingen die hij kan goedkeuren, en kan vervolgens de nodige goedkeuringen geven.

Stap 4

Stap 5

Betaling

Na goedkeuring kan de betaling uitgevoerd worden.