Ook CODA- en UBL-bestanden van CodaBox beschikbaar in het ClearFacts KMO-portaal

23 jun 2016

Ook CODA- en UBL-bestanden van CodaBox beschikbaar in het ClearFacts KMO-portaal

Recent tekende ClearFacts een overeenkomst met CodaBox teneinde de uitwisseling van CODA- en UBL-bestanden tussen beide platformen mogelijk te maken.

Dankzij de doorgedreven integratie en het gebruik van de CodaBox API worden de CodaBox bestanden niet alleen klaargezet voor upload in uw boekhoudsoftware maar ook beschikbaar gesteld aan uw klantondernemers via hun ClearFacts KMO-portaal.

De klantondernemers die via hun kantoor een CodaBox mandaat ondertekenden genieten op die manier van enkele extra voordelen:

  • Bankuittreksels CODA: Binnen het ClearFacts KMO-portaal wordt per bankrekening het overzicht gegeven van alle geregistreerde banktransacties. Dit overzicht wordt elk uur vernieuwd op basis van nieuw beschikbare CODA info. Hierdoor blijft de stand van de bankrekening(en) en transacties steeds up-to-date in het KMO-portaal.
  • Verkoopfacturen: Uitgaande facturen opgesteld door facturatiesoftware die gelinkt is met CodaBox, worden automatisch opgenomen in de postbus Verkoop van het KMO-portaal. De betreffende facturen worden in UBL-formaat uitgewisseld waardoor de herkenning en verrijking in ClearFacts optimaal verloopt.
    • Voor een overzicht van facturatiesoftware die reeds compatibel is met CodaBox en bij uitbreiding ook met ClearFacts, zie Facturatiesoftware op de pagina: Partners van CodaBox.
  • Aankoopfacturen: Verschillende (grote) leveranciers versturen reeds elektronische facturen in UBL-formaat en stellen deze bovendien beschikbaar aan hun vast, Peppol compliant, “Access Point”. CodaBox zorgt er voor dat deze facturen doorstromen naar ClearFacts en in de Aankoop postbusterechtkomen van de juiste dossiers. Vandaag worden zo reeds facturen van onder andere Luminus en Eni verwerkt.
  • SODA bestanden: In een volgende fase zullen ook de boekingsdocumenten van de sociale secretariaten, omgezet door CodaBox in het generieke formaat SODA, doorgestuurd en verwerkt worden door ClearFacts. ClearFacts zal deze documenten omzetten in boekingsvoorstellen en aanbieden aan de boekhoudsoftware.

CodaBox, een Belgische onderneming opgericht in oktober 2011, focust op de dematerialisatie van boekhoudkundige stukken. CodaBox heeft een samenwerking opgezet met het merendeel van de Belgische banken en de meerderheid van de boekhoudpakketten. Net als ClearFacts biedt CodaBox diensten aan accountants en boekhoudkantoren. Hun diensten vereenvoudigen de dagelijkse uitwisseling en verwerking van elektronische bestanden van verschillende bronnen.

De integratie met CodaBox toont opnieuw aan dat ClearFacts voortdurend meerwaarde en efficiëntie-winsten zoekt, vooral voor de accountants en de boekhouders maar ook voor hun KMO-klantondernemers die mee genieten van de online dienstverlening die wordt verstrek.