Wij zijn ClearFacts: Wout is onze Customer Support Specialist

06 sep 2021

Wij zijn ClearFacts: Wout is onze Customer Support Specialist

In de rubriek ‘Wij zijn ClearFacts’ delen we de verhalen van onze medewerkers. We zoomen in op hoe ze hun loopbaan bij ClearFacts zijn gestart, welke rol ze opnemen en wat hun job en karakter typeert.

  • Naam: Wout Coveliers
  • Rol: Customer Support Specialist bij ClearFacts
  • Motivatie: Ik wil dagelijks bijdragen aan de tevredenheid van de ClearFacts-gebruiker.

“Mijn job vertoont sterke parallellen met mijn verleden als cafébaas: in beide gevallen staat het helpen van mensen en het schenken van voldoening centraal.”

Hoe zag jouw loopbaanpad eruit voor je bij ClearFacts kwam?

Ik werkte een viertal jaar als cafébaas bij Nick’s Café in Antwerpen. Een job die helemaal aansloot bij mijn sociale ingesteldheid. Ik ontmoette er ook mijn echtgenote. Alleen bleken onze agenda’s niet bepaald op elkaar aan te sluiten: zij had een nine to five-job, terwijl ik bij wijze van spreken five to nine werkte.

Ik volgde een opleiding systeem- en netwerkbeheer bij de VDAB, waar Erik Van Santvliet van ClearFacts toen het bedrijf kwam voorstellen. Ik bezorgde mijn cv en de rest is geschiedenis.

Welke rol vervult een Customer Support Specialist?

Ik help de klant – in de meeste gevallen de accountant – met zijn praktische vragen en problemen. Vraagstukken rond de database probeer ik zo veel mogelijk zelf op te lossen. Gaat het om een codevraagstuk, dan klop ik aan bij mijn collega’s op de developmentafdeling. Eenmaal zij een oplossing hebben uitgewerkt, koppel ik die naar de klant terug.

Je genoot geen specifieke opleiding accountancy. Hoe heb je die kennis geabsorbeerd?

Ik volgde een bijkomende opleiding SQL, waardoor ik de databasetaal begrijp en spreek. Daarnaast heeft ClearFacts me de affiniteit met accountancy bijgebracht. Verder geldt het devies ‘al doende leert men’. Ik ben hier omringd door een sterk team met een brede kennis. Bij ClearFacts heerst een cultuur waarbinnen het absoluut oké is om je collega om hulp te vragen.

Jouw job verschilt wel sterk van het leven als cafébaas?

Wat het levensritme betreft wel, uiteraard. Toch zie ik verschillende parallellen. In beide gevallen staat het contact met klanten centraal. Je probeert hen blij te maken met jouw dienstverlening. Ik hou er ook van om problemen op te lossen. Samen met vrienden hield ik er vroeger bijvoorbeeld van om computers in elkaar te steken. Mijn job sluit dus sterk aan bij mijn karakter, drijfveren en interesses.

ClearFacts is de voorbije jaren razendsnel gegroeid. Hoe merk je dat zelf?

Ik zie twee grote veranderingen. De eerste situeert zich bij de personeelsbezetting. Ons team is de voorbije jaren sterk uitgebreid. Ik vond het destijds fijn om in een klein groepje terecht te komen, maar kijk er nu naar uit – zeker nu het weer mag en kan – om de vele nieuwe collega’s persoonlijk te ontmoeten. Daarnaast resulteert een groeiend klantenbestand in meer klantenvragen. Ik deed aanvankelijk gewoon wat op mij afkwam, maar huldig onder meer na een opleiding ‘Getting things done’ een meer gestructureerde werkwijze.

Wat typeert jou als werknemer?

De lockdownperiode was echt niks voor een sociaal wezen als mezelf. Toen ik voor het eerst weer naar kantoor trok, fietste ik onbewust al fluitend naar het werk. Mijn vrouw heeft er zelfs een filmpje van gemaakt.

Naar het schijnt werkt niet alleen jouw enthousiasme aanstekelijk …

Klopt, bij ClearFacts werken verschillende gelijkgestemde zielen. Ik heb hen de microbe van het fantastische bordspel Dungeons & Dragons doorgegeven. (lacht)