ClearFacts start met een succesvol IWT project als basis

10 jan 2014

ClearFacts start met een succesvol IWT project als basis

In 2013 werkten Thomas, Gert, Dirk en Pieter samen aan een IWT dossier dat begin 2014 succesvol werd afgerond. De innovatieve ideeën en oplossingen uit het dossier werden afgetoetst en uitgewerkt binnen de sector van de accountants en boekhoudkantoren.

Eigenlijk is het te gek voor woorden… de boekhouding van KMO’s gebeurt weinig digitaal. Elk kwartaal dragen KMO’s hun facturen over aan een externe boekhouder die ze invoert en verwerkt. Leuk voor de postbode, maar niet efficiënt. De boekhouder ziet immers zijn werk in die korte periode pieken en de KMO weet meestal pas bij het afsluiten van het boekjaar hoe hij er financieel voor staat.

Zou het niet geweldig zijn, mocht een KMO continu zicht hebben op openstaande facturen, lopende kosten en andere financiële indicatoren? Hoeveel nakende faillissementen zouden zo tijdig vermeden kunnen worden?

Rond deze uitdaging sloegen de bedrijven Tactics, Eomer Solutions en Acconometrics de handen in elkaar. Ze bouwden een online platform waardoor KMO’s continu documenten kunnen doorgeven aan hun boekhouder. In ruil daarvoor krijgen KMO’s een gratis digitaal archief en kunnen ze op ieder moment hun actuele financiële situatie bekijken. Bovendien worden alle documenten opgeslagen in de ‘Cloud’ en blijven dus permanent bereikbaar voor de KMO en zijn boekhouder.

Zowel de toepassing als de vennootschap ClearFacts zagen het daglicht!