De Factuurwinkel digitaliseert op basis van de open architectuur van ClearFacts

04 dec 2017

De Factuurwinkel digitaliseert op basis van de open architectuur van ClearFacts

In juni 2017 mochten we het boekhoudkantoor De Factuurwinkel verwelkomen op het SAAS-platform van ClearFacts. Op korte termijn werd een groot deel van hun dossiers geactiveerd binnen de toepassing. Dossiers die intussen volledig digitaal verwerkt worden.

Samen met de klanten worden de mogelijkheden van het platform besproken en wordt er beslist op welke manier de klant betrokken wil worden bij de digitalisering. Sommige klanten vinden de terugkoppeling van de boekhouding via het KMO-portaal een enorme verrijking, andere klanten hoeven het zicht op de cijfers vooralsnog niet maar zijn wel geholpen met de invoerkanalen en de digitale postbussen. Voor nog andere klanten worden er in bulk gescand op kantoor.

Naast het optimaliseren van de documentenstroom wordt ook het ClearFacts [App Center] ingericht voor de klanten van De Factuurwinkel. Zo wordt de online facturatieoplossing EenvoudigFacturen voorgesteld binnen het [App Center] van het KMO-portaal en kunnen de klanten van De Factuurwinkel begin volgend jaar gebruik maken van de mobiele betaaltoepassing POM om hun facturen makkelijk online te betalen.

 
 

Het KMO-portaal wordt zo een uitgebreid administratief werkinstrument voor de KMO-klantondernemers van De Factuurwinkel van waaruit ze hun administratie beheren in nauwe samenwerking met de vertrouwenspersoon van het boekhoudkantoor.

Luc Stijven, oprichter, zaakvoerder en vennoot, licht de visie en de aanpak van De Factuurwinkel verder toe:

“Enkele jaren geleden heeft boekhoudkantoor De Factuurwinkel de omslag gemaakt in haar takenpakket, dit omdat computers veel berekeningen en administratie gingen overnemen.”

“De trends die de boekhoudwereld de komende jaren zullen transformeren, liegen er niet om” zegt Luc Stijven.

“Tegen 2025 zullen cijferberoepers op een heel andere manier werken dan in de vorige eeuw. Een sterke scheiding tussen het echte boekhoudwerk en advies, een verregaande specialisatie, een nauwe band met de ondernemer en communicatie in mensentaal worden de belangrijkste ingrediënten van deze transformatie. Vandaag zien we deze werkwijze al bij de verwerking van rekeninguittreksels. De nadruk zal nog meer komen te liggen op adviesverlening, proactief werken en meer toegevoegde waarde bieden.”

“Boekhoudkantoor De Factuurwinkel breidde daarom haar online dienstverlening (naast coda, naast nieuwsbrieven, naast sociale media) uit met ClearFacts.”

 
Via een online portaal krijgen onze klanten sneller inzage in hun boekhouding en kunnen op die manier veel ‘strategischer’ ondernemen. Met deze nieuwe toepassing kunnen zij online evoluties en kerncijfers opvragen, hun openstaande facturen opvolgen, hun liquiditeit controleren en nog veel meer. ClearFacts wordt de standaard voor onze klanten. De toekomstmogelijkheden voor onze klanten met ClearFacts zijn onbegrensd. Via diverse Scan Apps of via een scanner kunnen onze klanten hun documenten doorsturen. Maar ook gewone digitale facturen doormailen kan.
Luc Stijven
Oprichter, zaakvoerder en vennoot – De Factuurwinkel
 

“Alleen maar voordelen voor onze klanten want de boekhouding wordt door ClearFacts sterk gevisualiseerd en voorzien van permanente overzichtelijke cijfers. Bovendien kunnen alle facturen digitaal opgevraagd worden”, vullen Eddy Valee en Timmy Lemmens verder aan.

 
Een groot aantal klanten hebben de meerwaarde reeds gezien van de document-invoer via ClearFacts, dit omdat het allemaal snel en efficiënt gaat. Ook de fiscus staat hier heel positief tegenover. Op grond van al deze voordelen is ClearFacts niet alleen geschikt voor grote ondernemingen, maar ook voor de kleine ondernemer, de bakker om de hoek, de consultant, het vrije beroep, … .
Luc Stijven
Oprichter, zaakvoerder en vennoot – De Factuurwinkel
 

De getuigenis van één van onze klanten:

 
 
Eindelijk moet ik niet meer naar het team van De Factuurwinkel om mijn facturen binnen te brengen. Ik scan ze en raadpleeg hun nu enkel om hun advies, kennis en hun meerwaarde.

 

Ter info:

Op 14 december organiseert De Factuurwinkel een seminarie in Genk over het gebruik van ClearFacts en de facturatiesoftware EenvoudigFactureren. Verder worden ook de recente fiscale nieuwigheden inhoudelijk toegelicht.

Zowel klanten als niet klanten zijn welkom