Ook AC|S geeft online toegang tot de cijfers van de onderneming

07 sep 2014

Ook AC|S geeft online toegang tot de cijfers van de onderneming

AC|S Accountants en Belastingconsulenten breidt haar online dienstverlening uit. Via een online portaal krijgen klanten veel sneller inzake in hun boekhouding en kunnen op die manier veel strategischer ondernemen. Met de nieuwe toepassing kunnen zij online actuele rapporten of kerncijfers opvragen en à la minute openstaande facturen opvolgen of de liquiditeit controleren.

Werner Van Hooghten : „De rol van een boekhouder/accountant is erg veranderd doorheen de jaren. Vroeger volstond het om een keer per kwartaal de administratie van onze klanten te verwerken voor de btw-aangifte, een jaarrekening op te stellen en de administratie rond de algemene vergadering af te ronden. Nu werken accountants veel proactiever en bieden we veel meer toegevoegde waarde.  AC|S Accountants en Belastingconsulenten denkt mee na over de organisatie van bedrijven. We zitten naast de directeur of de zaakvoerder en gaan mee investeringsbeslissingen onderbouwen of maken mee financiële plannen op voor bankbesprekingen. Vroeger gebeurde dat veel op buikgevoel en adviseerde je je klanten min of meer op basis van je ervaring en inzichten. We wilden dit echter op een meer wetenschappelijk onderbouwde manier aanpakken. Tegelijk kwam de vraag van sommige van onze klanten om sneller inzage te krijgen in de boekhouding. Via enkele ontmoetingen kwamen we in contact met de juiste partners en toen ging het balletje aan het rollen.”

De nieuwe online dienstverlening die mogelijk werd in samenwerking met ClearFacts, is volgens AC|S erg interessant voor heel wat kmo’s.

 
Zowel voor de schrijnwerker als voor de dienstverlenende onderneming met 100 man personeel, maar ook voor restaurants, eenmanszaken of zelfstandigen die een beperkt aantal facturen hebben maar toch meer voeling willen hebben met de resultaten van hun business.

 

Lees meer: Cijfers beschikbaar voor kmo’s en zelfstandigen

AC|C werkt met de boekhoudsoftware WinBooks.