ClearFacts opgepikt in de media

02 jul 2018

ClearFacts opgepikt in de media

De technologie van ClearFacts werd recent opgepikt in de media. In de maand juni verscheen een artikel in Trends over de impact van automatisering en de Cloud op de boekhoudwereld. Het magazine onderscheidt enkele partijen waaronder ClearFacts als voortrekkers op het vlak van digitalisering.

 
Opkomend platform … Enkele nieuwkomers werken niet zozeer aan de in- of de uitvoerzijde van de boekhouding, maar eroverheen. Het Antwerpse ClearFacts heeft koppelingen met zes belangrijke boekhoudpakketten gebouwd en levert daarlangs een verbinding tussen de kmo en de accountant. “Wij hebben 85 accountants en 9500 dossiers van bedrijven of zelfstandigen op ons platform.”, zegt Pieter Evenepoel, managing director van ClearFacts. Zijn eindgebruikers loggen via een onlineportal in op hun dossier en kunnen zo hun relevante documenten en bestanden naar hun boekhouding sturen. Dat kunnen elektronische facturen zijn, maar ook e-mails, scans, foto’s en pdf’s. Beeldherkenning haalt de nuttige informatie uit die laatste formats en zet ze klaar in de workow naar de boekhouding. Omdat ClearFacts toegang heeft tot de historiek van de boekhouding, wordt de beeldherkenning via machinelearning verbeterd en kan de dienst een goed voorstel voor de boeking doen. “Wij worden zo de online-interface naar de boekhouding”, bevestigt Evenepoel. De kmo ziet niet in welk pakket zijn boekhouding wordt gevoerd.
Alex Dossche
managing director – Sage Belux
 

Verder in het artikel licht Alex Dossche, de managing director van Sage Belux, toe waarom Sage voor ClearFacts heeft gekozen als technologie achter Sage Cloud Demat; en wat de voordelen zijn voor de boekhouders en accountants.

 

Lees hier het volledige artikel, dat op 21 juni is verschenen in Trends: Boekhouden wordt een gezelschapsspel. [Redacteur: Trends covert het financieel-economische nieuws in België. Het weekmagazine heeft een oplage van meer dan 61.000 exemplaren.

Ook verscheen er in juni een reportage over ClearFacts in Pulse, het driemaandelijkse magazine van De Tijd.

 
Door de onverbiddelijke digitalisering is het onvermijdelijk dat basistaken van de accountant vervangen worden door slim geprogrammeerde toepassingen. Gelukkig doet een accountant veel meer. En dankzij ClearFacts kan hij net meer focussen op zijn adviserende rol. Ondernemers leveren documenten heel eenvoudig digitaal aan via het platform, zoals zij dat wensen en gewoon zijn. ‘Uiteraard verwelkomen we via onze kanalen ook steeds meer digitale facturen in UBL-formaat’, zegt Pieter Evenepoel. ‘En door de continue aanlevering van documenten wordt de piek aan het einde van het kwartaal sterk afgevlakt in een kantoor.’ Door machine learning wordt de inboeking van facturen zo veel mogelijk geautomatiseerd. ‘Daarnaast zorgen we ervoor dat de overblijvende manuele taken zo goed mogelijk worden klaargezet’, zegt Evenepoel. ‘Dat bespaart een hoop repetitief werk, waardoor tijd vrijkomt voor wat er echt toe doet. ‘Dit is onze corebusiness: een “booking factory” aanbieden aan onze accountants, zodat het boeken van facturen zo efficiënt mogelijk verloopt.’

 

Deze reportage kan u onder andere hier raadplegen: Een booking factory voor accountants.