Verkoopfacturen: Integratie met EenvoudigFactureren via API

09 mar 2018

Verkoopfacturen: Integratie met EenvoudigFactureren via API

Vaak krijgen we de vraag van KMO-eindgebruikers en ondernemers hoe ze makkelijk én goedkoop elektronische facturen kunnen opstellen en ze vervolgens ook in hun boekhouding opnemen?

Naast het breed gamma aan invoerkanalen die ClearFacts al langer aanbiedt (e-mail, Dropbox, upload, scan, CodaBox,…), hebben we recent een nieuwe versie gelanceerd van onze “API” (Application Programming Interface). Met deze technologie kunnen andere (online) software pakketten gekoppeld worden met ClearFacts waardoor ze rechtstreeks met elkaar kunnen communiceren.

We zijn dan ook trots om een eerste, verregaande integratie aan te kondigen via deze nieuwe API met EenvoudigFactureren.

EenvoudigFactureren heeft zijn naam niet gestolen: het is een zeer gebruiksvriendelijke online facturatie-oplossing voor zelfstandigen en ondernemingen.

 
 

Met EenvoudigFactureren kan je onder meer:

  • Facturen aanmaken en versturen
  • Creditnota’s, offertes en kasticketten aanmaken
  • Herinneringen versturen
  • Voorraden beheren

En recent is daar dus de optie aan toegevoegd om verkoopfacturen rechtstreeks te versturen naar ClearFacts!

Bovendien verloopt de communicatie tussen EenvoudigFactureren en ClearFacts via UBL (= de e-factuur), waardoor er 100% correcte herkenning is en alle informatie onmiddellijk ook op detailniveau beschikbaar is.

De integratie is in te stellen binnen EenvoudigFactureren in drie eenvoudige stappen:

  • Na het inloggen op EenvoudigFactureren klik je op je gebruikersnaam links boven, en vervolgens op Instellingen
  • Binnen het tabblad Integraties vind je nu ClearFacts terug, en daar klik je op Verbinden met ClearFacts
  • Vervolgens log je in met je ClearFacts gebruikersnaam en wachtwoord om zo de verbinding tot stand te brengen voor het BTW-nummer waarvoor je de facturen wil doorsturen
 
 

Eénmaal de verbinding is geactiveerd, kan je facturen doorsturen door bij facturen te kiezen voor de actie “Naar boekhouder”. De facturen die reeds verzonden zijn naar de boekhouder krijgen een status “Verzonden naar boekhouder”.

 
 

We zijn ervan overtuigd dat het gebruik van EenvoudigFactureren en de koppeling met ClearFacts een Win-Win betekent voor ondernemer en boekhouder.

En we vermijden het nutteloze gebruik van papier ?